Sposób przygotowania:
Polędwica w cieście
1 Polędwicę myjemy,o suszamy i kroimy na 1,5 cm kotlety. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Studziimy. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w prostokąty wieksze niż plastry miesa. Jajko gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostke lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2 Farsz: cecule i pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, wątróbkę myjemy. Rozdrabniamy w mikserze i dusimy na maśle. Studzimy. Do farszu dodajemy jajko, wsypujemy natkę i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałka muszkatołową do smaku.
3 Kotlety z polędwicy skrapiamy winem i smarujemy farszem. Każdy kawałek zawijamy w ciasto francuskie, bokl zllepiamy. Pieczemy 25-30 min w temp 220
2 Farsz: cecule i pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, wątróbkę myjemy. Rozdrabniamy w mikserze i dusimy na maśle. Studzimy. Do farszu dodajemy jajko, wsypujemy natkę i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałka muszkatołową do smaku.
3 Kotlety z polędwicy skrapiamy winem i smarujemy farszem. Każdy kawałek zawijamy w ciasto francuskie, bokl zllepiamy. Pieczemy 25-30 min w temp 220