Sposób przygotowania:
Polędwica w cieście francuskim
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy kroimy w kostkę. Natkę płuczemy, otrząsamy z nadmiaru wody i siekamy drobno. Na maśle podsmażamy chwilę pieczarki, aby woda z nich odparowała. Następnie dodajmy do nich cebule i natkę. Całość mieszamy i dusimy 5- 7 min. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mięso płuczemy następnie ocieramy. Oprószamy je solą i pieprzem, które w nie wcieramy. Tak przygotowane obsmażamy z każdej strony na oleju. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, rozsmarowujemy na nim farsz z pieczarek i cebuli. Na ciast z farszem kładziemy mięso które zawijamy w nie ściśle. Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy nim wierzch ciasta. Blachę do pieczenia smarujemy tłuszczem i pieczemy na niej mięso w cieście 40 min w 220C