Sposób przygotowania:
Polędwica wieprzowa w sosie barbecue
Na początku należy zrobić marynatę mieszając ze sobą następujące składniki : łyżkę oliwy z oliwek, 3 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki keczupu, łyżkę miodu, łyżeczkę ostrej musztardy, dodać szczyptę chili, odrobinę cukru, soli i pieprzu. Wszystko razem dokładnie ze sobą wymieszać.Następnie należy pokroić polędwiczki wieprzowe na 4 centymetrowe kawałki. Zalać mięso marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. W tym czasie obrać pomidor ze skóry i pokroić w pół-plastry. Posiekać drobno jedną dużą cebulę. W rondlu na rozgrzanym maśle podsmażyć odsączone z marynaty mięso i posiekaną cebulę. Smażyć na dużym ogniu, ciągle mieszając, a gdy cebula zacznie się rumienić należy wlać bulion z kostki i to wszystko zagotować. Rondel nakryć i dusić potrawę przez 30 minut. Miękkie mięso wyjąc, żeby nie wystygło włożyć do nagrzanego piekarnika, do rondla wlać marynatę i doprawić tak, aby powstał gęsty sos. Dać do niego pokrojony w pół-plastry pomidor i gotować 3-4 minuty. Tym sosem polać mięso i posypać natką pietruszki.