Sposób przygotowania:
Polędwica wieprzowa z pieczarkami w rękawie
► Polędwicę oczyścić z błon, ścięgien i tłuszczu, umyć i papierowym ręcznikiem osuszyć. ► W szklanym naczyniu połączyć składniki na sos: bulion wołowy, oliwę z oliwek, śmietanę, musztardę, przecier pomidorowy, sol, pieprz, curry i papryki. Starannie wymieszać. ► Polędwicę włożyć w rękaw do pieczenia i obłożyć: szalotką, czosnkiem, pieczarkami i polać przygotowanym sosem. Koniec rękawa związać i kilka razy potrząsnąć. ► Rękaw z zawartoscią ułożyć na dnie naczynia do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 45 minut w 170C / Termoobieg /. ► Upieczone mięso wyjąć z piekarnika, rozciąć rękaw ( uwaga !! gorąca para ), wyjąć polędwicę, pokroić na plastry, polać powstałym sosem i od razu podawać.