Sposób przygotowania:
Polędwica z dzika z owocami w galarecie
Mięso dokładnie czyścimy, osuszamy i nacieramy dokładnie sola peklową, odkładamy do lodówki na 24 godziny. Liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty oraz papryczki chili zagotowujemy ze szklanką wody, studzimy, zalewamy mięso i wkładamy do lodówki na kolejne 72 godziny. Po upływie tego czasu mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia wraz z marynatą, przykrywamy i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Gdy mięso wystygnie, kroimy je w cienkie plasterki i smarujemy delikatnie konfiturą. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plasterku brzoskwini, zwijamy, układamy na niedużym półmisku. Przybieramy plasterkami brzoskwini oraz całymi owocami róży z konfitury. zwijamy, układamy na niedużym półmisku..Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki letniej wody i następnie dodajemy do gorącego wywaru. Mieszamy do czasu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy, zalewamy mięsne zawijaski. Wkładamy do lodówki. Podajemy, gdy galareta całkowicie zastygnie.
Bernadetta
Babciagramolka
Zobacz czy tak ma być ( przeniosłam to co napisałaś w komentarzu do tekstu opisu )
Bernadetta