Sposób przygotowania:
Polędwiczka w miodzie i musztardzie
Polędwicę kroję w plastry - ok 1,5cm. Wkładam ją do miski i mieszam z 2 łyżkami musztardy i 2 łyżkami miodu. Wstawiam do lodówki na godzinę. Całość solę i pieprzę. W dużym woku podsmażam szpinak na oleju. Dodaję makaron. Mój był świeży i nie trzeba było go wcześniej gotować. Całość doprawiam solidnie oregano, bazylią, solą. Na sam koniec, tuż przed podaniem dodaję pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół. Czas na nasze mięsko. Wyjmuję z lodówki i wrzucam na patelnie, na rozgrzany olej. Całość podsmażam, W osobnej misce mieszam 3 łyżki miodu, 3 łyżki musztardy i 3 łyżki śmietany. Taki sos wlewam na patelnie do mięska gdy jest już porządni podsmażone. Mieszam i smażę ostatnie kilka minut aby sos odrobinę się podgrzał i zgęstniał. Smacznego!