Sposób przygotowania:
Polędwiczka w sosie szpinakowo- śmietanowymETAP 1
Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Osuszoną kroimy w plastry około 1,5-2 cm.
ETAP 2
Otrzymane plasterki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
ETAP 3
Tak przygotowane obsmażamy z każdej strony po 2-3 minuty. Gotowe przekładamy do garnka z przykrywką, tak by pozostały ciepłe.
Teraz przystępujemy do przygotowania szpinaku.
ETAP 4
Szpinak myjemy i osuszamy
ETAP 5
Na patelni rozpuszczamy masło. Na rozpuszczone dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz umyty i osuszony szpinak.
Przysmażamy go do utraty objętości. Następnie dodajemy do niego przyprawy do smaku oraz śmietankę. Całość podgrzewamy razem około 3 minuty i gotowe.
Przygotowaną wcześniej polędwiczkę podajemy w towarzystwie otrzymanego sosu.
gusia1000
SylaUla