Sposób przygotowania:
Polędwiczka wieprzowa w piwie
Poledwiczke naszpikowałam kawałkami czosnku i zamarynowałam sobie w piwie, z dodatkiem liscia, ziela, pieprzu, zabka czosnku, cząbru na 2 h. Potem dałam na goracy tluszcz (ewentualie mozna uzyc grilla), obsmażyłam, pociełam na kawałki, wyjęłam. w miedzyczasie podsmazyłam cebule, dalam znowu polewiczki, podlam piwem z marynaty (ale neicałym), doprawiłam i dusiłam ok 25 minut, płyn uzupełniajac wodą. na koniec dałam smietane do sosów małe pudełeczko, marynowany pieprz zielony i to jeszcze razem dusilo sie 5 minut, dodałam natke pietruszki suszona.
Sos wyszedł pysznie kremowy a miesko aromatyczne. podałam z gotowymi kopytkami.
Sos wyszedł pysznie kremowy a miesko aromatyczne. podałam z gotowymi kopytkami.
Sarenka
Paola
Wyszły pyszne, z takim delikatnym posmakiem piwa w bardzo kruchym i mięciutkim mięsie. Ciekawie i bardzo smacznie się zgrał z przyprawami oraz śmietaną.
Z braku grilla zrobiłam danie na zwykłej patelni. Piątka za przepis i pomysł na zalewę !
eli_555
bernika
marka85