bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Polędwiczka wieprzowa w piwie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Aromatyczna wersja poledwiczki.

Polędwiczka wieprzowa w piwie

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa w piwie

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczka wieprzowa w piwie
Poledwiczke naszpikowałam kawałkami czosnku i zamarynowałam sobie w piwie, z dodatkiem liscia, ziela, pieprzu, zabka czosnku, cząbru na 2 h. Potem dałam na goracy tluszcz (ewentualie mozna uzyc grilla), obsmażyłam, pociełam na kawałki, wyjęłam. w miedzyczasie podsmazyłam cebule, dalam znowu polewiczki, podlam piwem z marynaty (ale neicałym), doprawiłam i dusiłam ok 25 minut, płyn uzupełniajac wodą. na koniec dałam smietane do sosów małe pudełeczko, marynowany pieprz zielony i to jeszcze razem dusilo sie 5 minut, dodałam natke pietruszki suszona.
Sos wyszedł pysznie kremowy a miesko aromatyczne. podałam z gotowymi kopytkami.

Tagi:

piwo sosy