Sposób przygotowania:
Poledwiczki pieczone glazurowane miodem
Umyć i osuszyć mięso, włożyć je do miseczki. Sos sojowy wymieszać ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku,'natrzeć mięso. Przykryć i wstawić na 2 godziny do lodówki. W czasie, gdy mięso się marynuje, należy je kilka razy odwracać, aby było cały czas równomiernie pokryte zalewą. Rozgrzać patelnię, wsypać sezam i uprażyć go na złoty kolor, cały czas mieszając, aby się nie przypalił. Polędwiczki wyjąć z miseczki. Przygotować glazurę z łyżki marynaty, miodu, cukru i imbiru. Połową przygotowanej glazury natrzeć mięso, ułożyć je w bryt-fance. Piec 10 minut w temperaturze 220°C. Następnie mięso odwrócić, posmarować pozostałą glazurą, posypać sezamem. Piec jeszcze 8 minut w tej samej temperaturze. Wyłączyć piekarnik, pozostawić w nim mięso jeszcze na 5 minut, a potem wyjąć. Upieczone polędwiczki pokroić na plastry. Pozostały w brytfance sos wlać do oddzielnej miseczki i podawać.
anna33
Mysle ,ze mozna to zrobic dla jednej osoby takze w folii.
Anula