Diamond_Dolly

Diamond_Dolly

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Polędwiczki w sosie z szuszonych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne królewskie danie, kompozycja smaku jest niesamowita. polecam jeść polędwiczki z ziemniakami..

Polędwiczki w sosie z szuszonych grzybów

Składniki:

Polędwiczki w sosie z szuszonych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie z szuszonych grzybów
Polędwiczki z każdej strony przyprawiamy papryką, ziołami, bazylią, oregano, obwijamy ją cieniutkim boczkiem i wkładamy na godzinkę do lodówki. Grzyby najlepiej wyparzyć dzień wcześniej, ale to nie warunek. Ugotować je, później opłukać i pokroić i małe paseczki lub kostkę. Cebulę należy pokroić w małą kosteczkę, czosnek w cienkie paseczki. W garnku, w którym chcemy robić sos, należy rozgrzać olej, następnie wrzucić cebulę, czosnek i do tego wrzucić 1,5 kostki rosołowej. Poczekać aż nabierze kolorów i rosołek się rozpuści. Później wrzucamy grzyby i zalewamy to wszystko śmietaną. Mieszać, aż śmietana zacznie się gotować. W czasie gdy robimy sos, polędwiczki należy podsmażyć na patelni, aż się zarumienią a później pod pokrywką, aż będą gotowe. SMACZNEGO:))

Tagi:

zioła