Sposób przygotowania:
Poledwiczki wieprzowe w sosiku
Umyte mieso wlozyc do wiekszego naczynia,posolic i popieprzyc,natrzec przyprawami i przecisnietym czosnkiem.Mieso zalac octem balsamicznym,dodac listki laurowe i ziele angielskie.Naczynie szczelnie przykryc i wstawic do lodowki na cala noc.Nastepnego dnia wlac na patelnie odrobine oleju,rozgrzac porzadnie i polozyc na olej mieso,zrumienic ladnie kazdy kawalek z obu stron. Zrumienione kawalki miesa przelozyc do wiekszego naczynia,zalac niewielka iloscia wody oraz reszta marynaty i dusic pod przykryciem do czasu az miesko bedzie miekkieW razie koniecznosci podlewac troche woda..Gotowe mieso przelozyc ponownie na patelnie,na ktorej sie smazylo a powstaly sos polaczyc z rozrobionym niewielka iloscia zimnej wody sosem z torebki.W razie koniecznosci doprawic jeszcze wedlug uznania.Mieso mozna wlozyc ponownie do naczynia z sosikiem.Doskonale do kaszy,ziemniakow czy klusek slaskich.Smacznego:)
evita0007