Sposób przygotowania:
Polędwiczki z morelami otulone wędzonym boczkiemETAP 1:
1. Polędwiczki oczyścić z błon i za pomocą długiego, cienkiego noża wykonać na jej całej długości nacięcie, tak aby powstała kieszonka.
ETAP 2:
2. Marynata
Wymieszać ze sobą składniki marynaty i natrzeć polędwiczki. Odstawić na około 1 godzinę.
ETAP 3:
3. Po tym czasie polędwiczki faszerować suszoną morelą, owinąć plastrami sera i plastrami boczku.
ETAP 4:
4. Na każdej polędwiczce ułożyć po 1 łyżce masła, zawinąć w folię aluminiową i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego
do 190 stopni i piec około 30 minut.
ETAP 5:
5. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.
weronikaS
misia5
EwelinaP