Sposób przygotowania:
Policzki wieprzowe duszone w cydrze
* w oryginalnym przepisie jest francuski cydr BRUT, ja użyłam Stelli, ale można zastąpić jakimkolwiek innym. Policzki wieprzowe oczyścić, opłukać i osuszyć. Oprószyć solą morską zmieloną oraz czarnym pieprzem. Mocno obsmażyć na łyżce masła. Ciągnąć z patelni, dołożyć kolejną łyżkę masła i podsmażyć obraną i posiekaną cebulę. Po ok 1 minucie dodać marchewkę i pietruszką pokrojoną w niezbyt małe kawałki. Podsmażyć lekko, przełożyć z powrotem mięso , dodać umyte i pokrojone w ćwiartki ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, gałązkę rozmarynu i zalać cydrem. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i dusić ok godzinki. Smacznego:)