Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-zielony schab w pł.owsian.
Marchewkę obrać,umyć,osuszyć. Szparagi podobnie. Przełożyć do garnka ,zalać wodą i ugotować do miękkosci. Następnie odcedzić i delikatnie ostudzić. Mięso umyć,osuszyć i dosyć mocno rozbić tłuczkiem. Natrzeć wymieszanymi przyprawami. Na mięsie ułożyć sałatę w ilości aby pokryła cały płat. Na sałacie ułożyć przekrojone na kawałki szparagi i marchewkę. Zwinąć w roladkę i oczywiście spiąć wykałaczkami. Olej rozgrzać. Mięso panierować w jajku i płatkach owsianych,lekko odcisnąć aby płatki nie odpadły. Smażyć na złoto z obu stron i często obracając mięso. Przed podaniem odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
edytaha
monikaT83
edytaha
Prawda :)
monikaT83
mysza75
monikaT83