Sposób przygotowania:
Pomarańczowy kuskus i mintaj z sałatą
Mintaja należy odmrozić wcześniej. Osuszam go ręcznikami papierowymi, doprawiam solą, pieprzem, posypuję startą skórką z pomarańczy, która należy sparzyć. Z polówki pomarańczy wyciskam sok i polewam nim rybę. Wstawiam do piekarnika na 20 minut temp 200 stopni. Kasze kuskus przelewam zimną wodą, a potem dodaję gorąca wodę, ilość wody zgodnie z instrukcją opakowania. Odstawiam na 5 minut. Warzywa myję wszystkie, sałatę osuszam, strzepie, dodaje cząstki mandarynki obrane z błonek, oliwki, winogrono pokrojone, cebule piórka, ser lazur kawałki. Polewam sosem vinegrette. Talerz dekoruję pomidorkami, i ogórkiem zielonym. Do kaszy dodaję sok z drugiej polówki pomarańczy, doprawiam, solą, pieprzem. Na rybie układam kawałki papryczki chilli, i pomarańcze plaster.
zbysiowa
mysza75
Rybki nie owijam folią, ale w sumie to dobry pomysł, następnym razem zrobię z folią może będzie jeszcze lepsza :-) dzięki za pomysł
zbysiowa
:)
edytaha
2milutka