mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pomarańczowy kuskus i mintaj z sałatą

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Szybki prosty i zdrowy obiad na wiosenna porę roku :-)

Pomarańczowy kuskus i mintaj z sałatą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomarańczowy kuskus i mintaj z sałatą

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy kuskus i mintaj z sałatą
Mintaja należy odmrozić wcześniej. Osuszam go ręcznikami papierowymi, doprawiam solą, pieprzem, posypuję startą skórką z pomarańczy, która należy sparzyć. Z polówki pomarańczy wyciskam sok i polewam nim rybę. Wstawiam do piekarnika na 20 minut temp 200 stopni. Kasze kuskus przelewam zimną wodą, a potem dodaję gorąca wodę, ilość wody zgodnie z instrukcją opakowania. Odstawiam na 5 minut. Warzywa myję wszystkie, sałatę osuszam, strzepie, dodaje cząstki mandarynki obrane z błonek, oliwki, winogrono pokrojone, cebule piórka, ser lazur kawałki. Polewam sosem vinegrette. Talerz dekoruję pomidorkami, i ogórkiem zielonym. Do kaszy dodaję sok z drugiej polówki pomarańczy, doprawiam, solą, pieprzem. Na rybie układam kawałki papryczki chilli, i pomarańcze plaster.
Pomarańczowy kuskus i mintaj z sałatą
Mintaj odmrożony osuszony dokładnie z wody
Pomarańczowy kuskus i mintaj z sałatą
Płaty mintaja posolone popieprozne posypnae skórką pomarańczową
Pomarańczowy kuskus i mintaj z sałatą
Kasza kuskus zalana wrzątkiem odstawiona