Sposób przygotowania:
Pomidorowa ze świeżych pomidorów.
Podstawą mojej zupy jest rosół (przepis Rosół Waldzia) ale jeśli nie mamy musimy przygotować wywar. Porcję rosołową zalewamy wodą, dodajemy przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Warzywa dodajemy w całości będzie je łatwiej wyjąć po ugotowaniu (dopiero później można pokroić marchewkę jeśli oczywiście lubimy), a warzywa można wykorzystać do sałatki jarzynowej. Gotujemy ok 30 min. Kostkę rosołową dodajemy jeśli jest taka potrzeba można też dodać maggi.
Pomidory sparzmy wodą i obierzmy ze skórki, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę masła lub margaryny dodajemy pokrojone pomidory, mieszamy aż całkowicie się rozpadną. Można pomidory przetrzeć przez sitko, ale jeśli nie przeszkadzają nam delikatne "pesteczki" dodajemy pomidory od razu z patelni.
Zagęszczamy jogurtem lub 1 łyżką maki i jogurtem. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego
Pomidory sparzmy wodą i obierzmy ze skórki, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę masła lub margaryny dodajemy pokrojone pomidory, mieszamy aż całkowicie się rozpadną. Można pomidory przetrzeć przez sitko, ale jeśli nie przeszkadzają nam delikatne "pesteczki" dodajemy pomidory od razu z patelni.
Zagęszczamy jogurtem lub 1 łyżką maki i jogurtem. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego