Sposób przygotowania:
Pomidorówka bardzo jarzynowa
Podstawą dobrej zupy jest dobry wywar więc taki trzeba ugotować. Opłucz wołowinę i wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowym. Rozgrzej garnek, posmaruj dno odrobiną oliwy. Włóż płat mięsa i lekko obsmaż. Zalej gorącą wodą - ma tylko przykryć mięso. Gotuj pomalutku półtorej godziny usuwając szumowiny. Następnie dodaj oczyszczoną i umytą włoszczyznę oraz liść laurowy i ziele angielskie, gotuj następne półtorej godziny. Ugotowany wywar przecedź - mięso i warzywa możesz użyć do innego dania.Pozostałe surowe warzywa obierz. Marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w cienkie słupki, pora w półplasterki. Roztop w małym garnku masło, podsmaż na lekko złotawy kolor warzywa korzeniowe, dodaj pora i smaż jeszcze chwilę razem. Wlej wywar, dosyp lubczyk, gotuj 3 - 4 minuty. Dolej śmietankę, zagotuj, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj żeby się rozpuścił. Dopraw do smaku. Podając polej każdą porcję odrobiną zielonej oliwy, z dodatkiem pysznych bułeczek ziołowych :) Przepis na ziołowe ślimaczki znajdziesz tutaj - https://gotujmy.pl/slimaczki-z-pesto-,przepisy-pieczywo-przepis,179933.html