Sposób przygotowania:
Pomidorowy kapuśniak Eliprzygotowanie kapusty
Kapustę opłukać i pokroić w grubsze paski.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w słupki jak na frytki.
przygotowanie jarzyn
Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie pomidorów
Pomidory pelatti wyjąć z puszki i pokroić w kostką.
przygotowanie zupy
Udko kurczaka umyć,zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe,posolić i ugotować. Miękkie udko wyjąć z wywaru i przestudzić. Z udka oddzielić mięso ud skóry,kości i pokroić.
Do wywaru dodać kapustę,jarzyny,ziemniaki i gotować do miękkości. Do zupy dodać pomidory z zalewą i mięso. Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę i zasmażyć. Gotową zasmażkę dodać do zupy i zagotować.
Zupę doprawić solą,czosnkiem,kminkiem i maggi. Smacznego!
gusia1000