eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pomidorowy kapuśniak Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapuśniak z młodej kapusty z dodatkiem pomidorów pellatti z puszki. Kapuśniaczek bardzo smakował moim wnusiom.

Pomidorowy kapuśniak Eli

Składniki:

Pomidorowy kapuśniak Eli

warzywa

  • 1/2 większej młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1/4 małego selera
  • 8 większych ziemniaków

przyprawy

dodatki

Sposób przygotowania:

Pomidorowy kapuśniak Eli

przygotowanie kapusty

Pomidorowy kapuśniak Eli
Opłukaną kapustę pokroić w grubsze paski.

Kapustę opłukać i pokroić w grubsze paski.

przygotowanie ziemniaków

Pomidorowy kapuśniak Eli
Obrane i umyte ziemniaki pokroić jak na frytki.

Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w słupki jak na frytki.

przygotowanie jarzyn

Pomidorowy kapuśniak Eli
Obrane i umyte jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

przygotowanie pomidorów

Pomidorowy kapuśniak Eli
Wyjęte z puszki pomidory pokroić w kostkę.

Pomidory pelatti wyjąć z puszki i pokroić w kostką.

przygotowanie zupy

Pomidorowy kapuśniak Eli
Udko kurczka ugotować,obrać mięso i pokroić.

Udko kurczaka umyć,zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe,posolić i ugotować. Miękkie udko wyjąć z wywaru i przestudzić. Z udka oddzielić mięso ud skóry,kości i pokroić.

Do wywaru dodać kapustę,jarzyny,ziemniaki i gotować do miękkości. Do zupy dodać pomidory z zalewą i mięso. Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę i zasmażyć. Gotową zasmażkę dodać do zupy i zagotować.

Zupę doprawić solą,czosnkiem,kminkiem i maggi. Smacznego!


Tagi:

zupa warzywa