Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Pomidory nadziewane miesem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

inny wariant nadziewanych pomidorkow, tym razem dla wielbicieli miesa. Warto sprobowac

Pomidory  nadziewane miesem

Składniki:

Pomidory nadziewane miesem

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane miesem
Pomidory myjemy , odcinamy wierzcholki i wydrazamy delikatnie. Cebulke rumienimy na masle i oliwie, dodajemy mieso mielone i wydrazone srodki z pomidorow, przyprawiamy. Dusimy ok.20 min po czym dodajemy ryz i dusimy jeszcze 10 min. Nastepnie dodajemy ser i bulke i tak przygotowanym farszem nadziewamy pomidory. Ukladamy w brytwance i polewamy odrobina soku pomidorowego i oliwa. Pieczemy jeszcze ok. 30 min w srednio goracym piekarniku