Sposób przygotowania:
Popielcowy śledź.
Śledzie najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Płaty śledziowe pokroić na ok.5 cm kawałki.Cebule pokroić w cienkie półplastry, sparzyć wrzątkiem i ostudzić.
Śmietanę,majonez,chrzan i pieprz cytrynowy wymieszać i zalać śledzie z cebulą.Dokładnie połączyć i wtsawić na noc do lodówki.
Podawać z ziemniakami z wody lub w mundurkach.
Płaty śledziowe pokroić na ok.5 cm kawałki.Cebule pokroić w cienkie półplastry, sparzyć wrzątkiem i ostudzić.
Śmietanę,majonez,chrzan i pieprz cytrynowy wymieszać i zalać śledzie z cebulą.Dokładnie połączyć i wtsawić na noc do lodówki.
Podawać z ziemniakami z wody lub w mundurkach.
Jojo
luna
asia77
iwi69
robertjankopp