Sposób przygotowania:
Porzeczkowa sałatka z krewetkami i sosem
Sałatę myję, strzepie na talerzu. Wcześniej osuszam. Krewetki odmrażam, myję, osuszam. Do miseczki wlewam oliwę, dodaję sól, pieprz, oregano, bazylię, czosnek sprasowany, krewetki i odstawiam na 2 godziny do lodówki. Następnie przesmażam je na patelni około jedną minutę. Dodaję do sałatki, razem z porzeczkami umytymi i obranymi. Nektarynkę kroję na cząstki i przesmażam ją chwilę na patelni, dodaję ser lazur pokrojony, bazylię cytrynową, plastry cukinii przesmażone. Sos: Porzeczki myję, obieram, przekładam do rondelka, przesmażam, dodaję, wino, sól, pieprz, krem balsamico. Kiedy sos się zredukuje, przecieram go przez sito. Sałatkę polewam sosem porzeczkowym, i dodatkowo kremem balsamico.