Sposób przygotowania:
Porzeczkowa słodycz
CIASTO: Drożdże roztopić w letnim mleku. Mąkę wsypać do miski, posolić, zrobić dziurkę, wlać rozpuszczone drożdże, dodać cukier, jajko i żółtka. Wyrobić. Dodać na końcu letnią, roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto. Wyłożyć ciasto na keksówkę. MASA SEROWA: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać ser, budyń, olej, mleko. Cały czas ucierając. Później dodać kremówkę (nie ubitą). Na koniec ubić pianę z białek i wmieszać RĘKĄ. Tak powstałą masę wyłożyć na ciasto na brytfannie. Porzeczki wymieszać w 3 łyżkach cukru. Wyłożyć na masę serową. KRUSZONKA: wszystkie składniki połączyć ze sobą. Powstałą kruszonkę posypać po porzeczkach. Piec ok. 45 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.