Sposób przygotowania:
Potrawka a'la łazanki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę, smażymy wszystko to na patelni. Kapustę szatkujemy, gotujemy w osolonej wodzie. Suszone grzyby namaczamy (najlepiej dzień wcześniej) i gotujemy je w tej samej wodzie w której moczyły się, lekko ją soląc. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gdy mięso się podsmaży, wrzucamy na patelnię marchew i podduszamy ją wraz z mięsem, aż zmięknie. Do gotowego makaronu dodajemy kiełbasę z mięsem i z marchwią, oraz kapustę ugotowaną. Dodajemy również grzyby i pół szklanki wody w której się gotowały. Całą potrawę dusimy pod przykryciem, mieszając często, aż odparuje zbędna woda a smaki przegryzą się. Potrawę doprawiamy pieprzem i maggi. Smacznego!