szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

potrawka chińszczyzna

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

jest to bardzo prosta w przygotowaniu chińszczyzna, rewelacyjna jako przekąska,obiad czy kolacje,w małym gronie i wśród wielu gości

potrawka chińszczyzna

Składniki:

potrawka chińszczyzna

 

  • pierś z indyka
  • 1 pietruszka korzeń
  • 1 marchewka duża
  • pieprz,sól,curry
  • sos sojowy TaoTao
  • sos słodko - pikantny TaoTao
  • pół opakowania makaronu ryżowego TaoTao
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

potrawka chińszczyzna
pierś kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek na złoto, dodajemy odrobinę pieprzu czarnego,soli i carry, ząbek czosnku drobniutko pokrojony; Następnie pietruszkę kroimy w drobne słupki i paseczki,marchew trzemy na tarce wedle uznania. Dosypujemy warzywa na patelnie, całość dusimy.W tym czasie przygotowujemy makaron - zalewamy wrzącą wodą i odczekujemy 3 minuty.Makaron trzymamy pod przykryciem.Odcedzamy, dodajemy do potrawki. Całość przyprawiamy sosami wedle uznania. Ja robię to w granicach 8 łyżek jednego i 8 drugiego sosu.Smacznego!