Sposób przygotowania:
Potrawka z indyka z kapustą i makaronemETAP 1:
Filet z piersi indyka umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Oprószyć czubricą i solą. Zostawić w lodówce na ok 15 min.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić pokrojoną w piórka cebulę.
Dodać pokrojony w drobne kawałki seler . Następnie dodać mięso i dusić pod przykryciem.
Można dodać troszkę wody. Na koniec dodać garść mrożonego szpinaku.
Doprawić solą i pieprzem z kolendrą, dodać miód.
ETAP 2:
Makaron ugotować wg przepisu.
Kapustę przekroić i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną i przestudzona pokroić na plastry.
Na patelni rozgrzać masło. Dodać pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę smażyć.
Poukładać plastry kapusty na maśle i smażyć aż zbrązowieje. Wyjąc kapustę i włożyć makaron.Też chwilę smażyć.
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
Podawać ciepły makaron z plastrem kapusty i potrawką z indyka.
Posypać pestkami dyni.