Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Potrawka z mięsa i ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filety z kurczaka można zastąpić innym mięsem.

Potrawka z mięsa i ziemniaków

Składniki:

Potrawka z mięsa i ziemniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z mięsa i ziemniaków
W rondelku rozgrzać oliwę, wsypać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso i smażyć około 10 minut. Ziemniaki i marchewkę obrać. Marchew pokroić w talarki a ziemniaki w kostkę, dodać do mięsa i razem podsmażyć około 5 minut. Mięso z warzywami zalać bulionem, dodać liść laurowy i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania wsypać umytą, pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową i gotować kolejne 5 minut. Następnie zdjąć z ognia, dodać zioła, śmietankę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.