Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Prosta i do syta, czyli zupa Ilony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybko, prosto i smacznie.

Prosta i do syta, czyli zupa Ilony Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Prosta i do syta, czyli zupa Ilony

 

Sposób przygotowania:

Prosta i do syta, czyli zupa Ilony
Żeberka myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy wywar. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę. Całość gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w półplasterki, smażymy ją na oleju, przekładamy do zupy. Kiełbaskę kroimy w kostkę, podsmażamy na tym samym oleju, na którym smażyliśmy cebulkę, dodajemy do zupy. Z tłuszczu jaki pozostał przygotowujemy zasmażkę dodając mąkę. Zupę zaprawiamy koncentratem pomidorowym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz Kucharkiem.
Prosta i do syta, czyli zupa Ilony
Podsmażanie cebulki przed dodaniem jej do gotującego się wywaru
Prosta i do syta, czyli zupa Ilony
Podsmażanie pokrojonej cienkiej kiełbaski przed dodaniem jej do zupy
Prosta i do syta, czyli zupa Ilony
Przygotowanie zasmażki przed dodaniem jej do zupy.

Tagi:

kielbasa