Sposób przygotowania:
Proste sataye z łososia z owocami.
Filety z łososia oczyścić, umyć osuszyć w papierowym ręczniku i pokroić na długie słupki szerokie na 2cm. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i zmiksować, a na koniec doprawić do smaku wedle uznania. Marynatą dokładnie natrzeć wcześniej przyrządzone słupki z łososia i odstawić do lodówki na 2-3godziny (im dłużej będziemy marnować tym zwiększony będzie efekt smakowy ryby). Zamarynowane słupki mięsa nabić pionowo na szpatułki do grillowania (można również aby dodać więcej egzotyki do potrawy nabić je na gałązki trawy cytrynowej jeśli posiadamy) i grillować około 10-15minut na tackach aluminiowych lub bezpośrednio na grillu, który uprzednio należy dokładnie nasmarować oliwą lub olejem. Na talerz pokroić w kawałki mango i melona, na nie układać szaszłyki i do przybrania dania użyć cząstki cytryny i limonki, uprażone orzechy i kilka gałązek świeżego szczypiorku. Danie wygląda na prawdę egzotycznie. SMACZNEGO