mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Prosty piernik 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty w przygotowaniu piernik

Prosty piernik 2

Składniki:

Prosty piernik 2

 

Sposób przygotowania:

Prosty piernik 2
Na początku w wymieszać biały cukier i jajka. Następnie dodać mąkę, mleko, sodę, cynamon,kakao, olej i dżem z porzeczek.Dokładnie wymieszać.Orzechy drobno posiekać a rodzynki sparzyć.Dodać do ciasta.Wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką.Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimny piernik można polać czekoladową polewą. Smacznego.