Sposób przygotowania:
Prowansalska jarzynowa.
Zagotować rosół , ew. bulion.Kapustę pekińską opłukać i posiekać, wrzucić do rosołu.Pieczarki oczyszczone i cebulę pokroić dowolnie i poddusić na oleju.Dołożyć do kapusty.Wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, wsypać przyprawę prowansalską i przyprawę Kucharek.Dodać koncentrat pomidorowy i chwilkę pogotować.Wrzucić mrożonkę warzywną i gotować do miękkości warzyw.Jeśli ktoś chce może dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, choć zupa jest dostatecznie gęsta i syta.Ew. doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę wymieszać z mlekiem,roztrzepać z mąką.Wlewać po troszku łyżką gorącą zupę i mieszać energicznie.Zahartowany zabielacz wlać do zupy i mocno podgrzać mieszając, by nie dopuścić do wrzenia.Można posypać zieleniną.
Śmietanę wymieszać z mlekiem,roztrzepać z mąką.Wlewać po troszku łyżką gorącą zupę i mieszać energicznie.Zahartowany zabielacz wlać do zupy i mocno podgrzać mieszając, by nie dopuścić do wrzenia.Można posypać zieleniną.
Śliweczka
margolata
dusia30
Natala1210
saabiinkaa