Sposób przygotowania:
Przegryzaki cudaki
Do dużej miski wsypać ryż. Dodać pokruszone w dłoniach płatki kukurydziane, wsypać płatki owsiane. Wymieszać zawartość miski. Wszystkie owoce suszone pokroić na mniejsze kawałki i dodać do miski.Oba rodzaje orzechów włożyć do torebki foliowej i uderzyć w nie kilkakrotnie tłuczkiem do mięsa. Wsypać do miski. Ponownie wszystko dobrze wymieszać. Na garnek z gotującą się wodą postawić miskę ( tak aby nie dotykało dno wody) i wrzucić wszystkie rodzaje czekolad ( na raz). Roztopić w kąpieli wodnej. Dodać miękkie masło i wymieszać aby dobrze się połączyło z czekoladą. Odrobinę ostudzić masę czekoladową i wlać do miski mieszanką reszty składników. Gdyby był problem z mieszaniem masy dodać 4 łyżki śmietany i mieszać dalej. Gdyby masa była jeszcze zbyt zwarta dodać resztę śmietany i dobrze ją wmieszać. Foremkę ( ja użyłam silikonowej do tart) delikatnie wysmarować masłem i wyłożyć mieszankę. Mocno ubić i wyrównać. Odłożyć do lodówki na kilka godzin ( ja trzymałam jakieś 6 godzin). Przed podaniem pokroić na mniejsze kawałki. Smacznego!
2milutka
edytaha
alaaa
monikaT83