Sposób przygotowania:
Przekładaniec
CIASTO: jajka, śmietanę, dżem, kakao i sodę ubić mikserem. Margarynę roztopić z cukrem, lekko przestudzić. Dodać do ubitych jajek i zmiksować.Potem mąkę połączyć z ubitymi składnikami. Piec ok.50 min w temp 180 st. C BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku i po troszkę cukier na końcu wmieszać łyżką mąkę z proszkiem. Piec na złoty kolor w temp. 180 st.C MASA: Ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać ostudzony budyń. WYKONANIE: W biszkopcie wyciąć kieliszkiem dziurki. 1 Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody. dwie pozostałe jak na opakowaniu. Piernik przekroić na 2 placki. Na jednym blacie ciasta rozsmarować masę, przykryć biszkoptem , zalać dziurki 300 ml galaretki. wystudzić w lodówce. Na galaretki w otworkach ułożyć truskawki. Po między ułożyć pozostałe krążki z biszkoptu. Zalać tężejącymi 2 galaretkami. I znów do lodówki , aby zastygły. Na to masa, drugi płat piernika i na wiech masa i dekoracja.
misia14
pacpaw