Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

kober kober
10

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu

Tiramisu

Halina07 Halina07
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasto tiramisu

Ciasto tiramisu

mani3k mani3k
9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu 1

Tiramisu 1

Babcia Halinka Babcia Halinka
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

TIRAMISU

TIRAMISU

dorotkamalenstwo dorotkamalenstwo

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu 3

Tiramisu 3

4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu 2

Tiramisu 2

Babcia Halinka Babcia Halinka
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: