Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Tiramisu 5

Tiramisu 5

nogawkuchni nogawkuchni

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu 15

Tiramisu 15

sylwioslawa sylwioslawa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu

Tiramisu

mamatestuje mamatestuje

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu 11

Tiramisu 11

justynak223 justynak223

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

tiramisu

tiramisu

mmmariola83 mmmariola83

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

małe tiramisu

małe tiramisu

paula231406 paula231406

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: