Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Torcik ala Tiramisu

Torcik ala Tiramisu

jaNina jaNina

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pyszne tiramisu

Pyszne tiramisu

olkaaa olkaaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Mini tort tiramisu

Mini tort tiramisu

gosia239 gosia239

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Domowe tiramisu

Domowe tiramisu

plocia plocia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: