Kompot z suszu, czyli kompot z suszonych owoców nieodłącznie kojarzy się z wigilijną wieczerzą. Ten aromatyczny napój gasi pragnienie, a dodatkowo wspomaga trawienie, co przy świątecznym obżarstwie jest bardzo wskazane!
Do przygotowania kompotu wigilijnego możecie użyć gotowej, dostępnej w sklepach mieszanki wędzonych owoców lub wykorzystać własne zapasy suszonych śliwek, jabłek, gruszek czy pomarańczy. Swoje świąteczne napoje warto wzbogacić aromatycznymi przyprawami: cynamonem, goździkami, wanilią, lipą czy brązowym cukrem – zachwycą one swą oryginalnością, a ich smak zapamiętamy na bardzo długo!
W tym dziale bożonarodzeniowych przysmaków znajdziecie genialne receptury na kompot z jabłek, śliwek, gruszek, kompot wieloowocowy i wiele innych!
W czasie świątecznych przygotowań nie zapomnijcie o esencjonalnym i wyjątkowym kompocie, który dopełni wigilijnej kolacji. Kompot z suszu przepis to bowiem nieodłączny element postnego menu wyczekiwanego przez cały rok. Sprawdźcie nasze przepisy i dowiedźcie się, które z nich przypadną Wam do gustu!