Sposób przygotowania:
Świąteczna moczka na Wigilijnym stole
Sposób przygotowania:
Piernik pokroić na parę kostek, wsadzić do garnka, doprowadzić do rozpuszczenia przez rozmoczenie go z niewielką ilością wody.
Następnie kompoty wlewamy do garnka ale bez owoców. Kompoty mieszamy z piernikiem do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wszystkie bakalie kroimy w kostkę, albo według uznania. Wsypujemy do garnka, mieszamy. Dopiero teraz dodajemy owoce z kompotów (truskawki, winogrona i agrest).
Na patelni rozgrzewamy kostkę masła. Dodajemy do niego cukier i kakao. Taką "zasmażkę" wlewamy do moczki cały czas mieszając. Jeżeli jest za mało słodka to powtarzamy czynność z masłem cukrem i kakao. Odstawiamy na godzinkę do zimnego.
Życzę wszystkim smacznego!
Piernik pokroić na parę kostek, wsadzić do garnka, doprowadzić do rozpuszczenia przez rozmoczenie go z niewielką ilością wody.
Następnie kompoty wlewamy do garnka ale bez owoców. Kompoty mieszamy z piernikiem do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wszystkie bakalie kroimy w kostkę, albo według uznania. Wsypujemy do garnka, mieszamy. Dopiero teraz dodajemy owoce z kompotów (truskawki, winogrona i agrest).
Na patelni rozgrzewamy kostkę masła. Dodajemy do niego cukier i kakao. Taką "zasmażkę" wlewamy do moczki cały czas mieszając. Jeżeli jest za mało słodka to powtarzamy czynność z masłem cukrem i kakao. Odstawiamy na godzinkę do zimnego.
Życzę wszystkim smacznego!