Sposób przygotowania:
Przepyszny kurczak curry
Cebulę kroimy w kosteczkę. Smażymy na smalcu (według uznania). Pieczarki kroimy w półplasterki i dorzucamy do podsmażonej już cebuli. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Gdy cebula wraz z pieczarkami będą już miękkie, dodajemy piersi z kurczaka. Chwilę obsmażamy (nie za długo, żeby nie wysuszyć mięsa). Zalewamy wodą, dotąd aż woda zakryje mięso. Można dorzucić kostkę rosołową. Dodajemy również całą puszkę kukurydzy. Dusimy, aż mięso będzie gotowe. Śmietanę mieszamy dokładnie z całym opakowaniem przyprawy curry oraz odrobiną słodkiej czerwonej papryki, solą i pieprzem. Dodajemy to do kurczaka i dokładnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżki mleka. Gdy sos wyda nam się za rzadki, możemy zagęścić go mąką. Całość musi się zagotować. Podawać z ryżem. Smacznego!