Sposób przygotowania:
Przyr
Na poczatek przygotować zaczyn z 4 łyżek wody, drożdży i 4 łyżek mąki. Pozostawić w ciepłym miejscu na 30 min do wyrośnięcia. Po czym dodać pozostałą wodę, mąkę, masło
i szczyptę soli. Zagniatać . Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu znów na 30 min Podzielić ciasto na mniejsze kawałki które bedziemy rozwałkowywać.
Blaszkę natłuścić. Przełożyć placki,
na których ułożyć grube plastry pomidora i grube plastry sera. Posypać przyprawami do smaku. Skropić oliwą. Piec w tempe.190 30 min. Po usmażeniu polecam posmarować majonezem i polać ketchupem.
i szczyptę soli. Zagniatać . Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu znów na 30 min Podzielić ciasto na mniejsze kawałki które bedziemy rozwałkowywać.
Blaszkę natłuścić. Przełożyć placki,
na których ułożyć grube plastry pomidora i grube plastry sera. Posypać przyprawami do smaku. Skropić oliwą. Piec w tempe.190 30 min. Po usmażeniu polecam posmarować majonezem i polać ketchupem.