Sposób przygotowania:
Przysmak leśniczego czyli grzyby z kaszą
... co miałem zrobić, kupiłem! Jak grzyby to i kasza, one lubią swoje towarzystwo. Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu - osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Możesz również ugotować kaszę w bulionie. Na patelni rozgrzej tłuszcz i zeszklij, a nawet lekko przyrumień cebulę. Dodaj oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby. (Nigdy nie myję leśnych grzybów, czyszczę je dokładnie z piasku i igliwia, końcówki nóżek obcinam, jeśli trzeba). Dodaj czosnek i obsmaż mieszając przez chwilę. Podlej winem i duś pod przykryciem ok. 10 minut. Ugotowaną kaszę wysyp na patelnię, wymieszaj z grzybami i przełóż całość do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wybij po jednym jajku na porcję i wstaw do piekarnika (220 stopni, górna grzałka) i zapiekaj, aż białko się zetnie. Podawaj z białym winem, posypane posiekaną dymką.