Sposób przygotowania:
Przysmak marynarza
Ziemniaki oskrobać umyć ugotować na pół twardo w osolonym wrzątku,odcedzić z wody wystudzić pokroić na grube plastry. Opłukane i osuszone mięso pokroić na paski oprószyć pikantną przyprawą do grilla wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem,przykryć i smażyć około 10 minut aż zmięknie pod koniec dodać pokrojony w pół krążki por . Cukinię pokroić na plastry ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego oprószyć solą i pieprzem ,na to wyłożyć mięso z porem i przykryć całość pokrojonymi w plastry ziemniakami.Oprószyć wierzch przyprawą do ziemniaków. Śmietanę wymieszać z majonezem zalać zapiekankę i zapiekać około 35-40 minut w temp 180*cna 10 minut przed końcem pieczenia ułożyć na zapiekance ser pokrojony w paski.Przed podaniem posypać natką pietruszki. Smacznego!