Sposób przygotowania:
Przysmak z melonem
Z mąki, masła, cukru i soli szybko zagnieść ciasto na gładką, jednolitą masą. Uformować kulę, zawinąc w folię do żywności PACLAN i wsawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, wyłożyć dno i bokli formy o średnicy 26 cm, po czym ponakłuwac. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do tempratury 200 stopnie C. Żelatynę namoczyć, rozpuścić podgrzewając. Mleko, jogurt, cukier, cukier waniliowy i likier zmiksować, dodać zelatynę, wymieszać i odsztawić do lekkiego stęzenia. Śmietane ubić dodać do kremu. Z melona wyciąć kilka kulek i cząstek, a resztę pokroić w kostkę. Dwie trzecie porzeczek i pokrojony w kostkę melon rozłożyc na cieście, Wyłożyć krem. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie schłodzony przymak udekorować pozostałymi porzeczkami i kulkami z melona.