Sposób przygotowania:
Przystawka z troci
Ryby umyć, osuszyć, natrzeć solą i wstawić na 1godzinę do lodówki. Seler obrać, umyć. Cytryny sparzyć, zetrzeć skórkę. Cebulę i seler włożyć do garnka, zalać 1L wody, dodać tymianek, skórkę z cytryny. Ugotować wywar. Wywar przecedzić do brytfanny, zagotować, włożyć ryby, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 15minut. Ostudzić i wyjąć. Ryby podzielić na dzwonka. Ułożyć na półmisku. Chrzan wymieszać z majonezem, na każdym kawałku ryby ułożyć małą porcję sosu. Ogórka umyć, pokroić w plasterki, paprykę pokroić w kostkę, jajka przekroić na połówki. Półmisek udekorować ogórkiem, jajkami, rozetkami z pasty, oliwkami i papryką.