Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pstrąg faszerowany grzankami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne na piątkowy postny obiad!

Pstrąg faszerowany grzankami

Składniki:

Pstrąg faszerowany grzankami

 

  • 2 pstrągi,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 4 kromki tostowego pieczywa,
  • 3 łyżki miękkiego masła,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 1 cytryna,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrąg faszerowany grzankami
Pstrągi sprawić umyć i osuszyć po czym oprószyć solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny.Pieczywo i jajka pokroić w kostkę,Chleb tostowy zrumienić na suchej patelni połączyć z jajkami,masłem,natką pietruszki,doprawić do smaku.Pstrągi nadziać farszem,przełożyć na blaszkę,skropić je oliwą i piec ok.20min.w 200"C