evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Pstrąg łososiowy w pomidorach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polecam to danie dla smakoszy . . . .

Pstrąg łososiowy w pomidorach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg łososiowy w pomidorach

 

  • 2 filety pstrąga łososiowego (ja miałam 280g)
  • 1 puszka pomidorów krojonych z puszki
  • 1/2 młodej niewielkiej cukini
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 duży ząbek czosnku
  • masło do wysmarowania formy
  • sól,pieprz,przyprawa do ryb wg.uznania

Sposób przygotowania:

Pstrąg łososiowy w pomidorach
Z ryby usuwamy skórę,płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem-odstawiamy. Do miski wlewamy pomidory, dodajemy startą cukinię na średnich oczkach,paprykę pokrojona w kosteczkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem-mieszamy. Do wysmarowanej masłem formy wrzucamy połowę pomidorów. Na nie kładziemy porcje filetów. Delikatnie je solimy, pieprzymy i oprószamy przyprawą do ryb. Na filety dodajemy resztę masy pomidorowej, zakrywamy i pieczemy w piekarniku 180*C przez 30 min (tyle czasu dlatego żeby papryka nam lekko zmiękła) Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika rozkładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.Smacznego . . .
Pstrąg łososiowy w pomidorach
Do miski wlewamy pomidory,dodajemy startą cukinię na średnich oczkach,paprykę pokrojona w kosteczkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Całość doprawiamy solą i pieprzem-mieszamy.
Pstrąg łososiowy w pomidorach
Do wysmarowanej masłem formy wrzucamy połowę pomidorów.Na nie kładziemy porcje filetów.Delikatnie je solimy,pieprzymy i oprószamy przyprawą do ryb.
Pstrąg łososiowy w pomidorach
Na filety dodajemy resztę masy pomidorowej,zakrywamy i pieczemy w piekarniku 180*C przez 30 min (tyle czasu dlatego żeby papryka nam lekko zmiękła)