Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pstrąg na niebiesko

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1343

Do głębokiego garnka wlać wodę i czerwone wino (w proporcji: dwie części wody na jedną

Pstrąg na niebiesko

Składniki:

Pstrąg na niebiesko

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg na niebiesko
Do głębokiego garnka wlać wodę i czerwone wino (w proporcji: dwie części wody na jedną część wina), dodać odrobinę octu, sól i pokrojoną włoszczyznę. Gotować 10 minut, po czym zdjąć garnek z ognia i włożyć oczyszczonego pstrąga, który natychmiast zbłękitnieje. Postawić garnek ponownie na ogniu i wolno gotować 30 min. (płyn nie może wrzeć). Następnie wyjąć pstrąga i posmarować masłem, żeby błyszczał. Podawać z majonezem lub innym sosem nadającym się do ryb i kartoflami z wody.

Tagi:

pstrąg