izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Pstrąg pieczony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 220
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczne, o delikatnym smaku przyrządzone pstrągi.

Pstrąg pieczony

Składniki:

Pstrąg pieczony

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony
Sprawione ryby umyj, osusz, natrzyj z zewnątrz solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki posiekaj, wymieszaj z solą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszanką natrzyj ryby od środka, do każdej włóż po plasterku masła. Pstrągi ułóż na posmarowanej olejem blasze. i piecz ok. 10 min. w temp. 180 stopni, po czym odwróć je i na każdej rybie połóż kawałek masła. Piecz przez kolejne 15 min. w temp. 160 stopni. Gotowe danie udekoruj cząstkami pomidora.

Tagi:

pstrąg