Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pstrąg po balatońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryby odfiletować, umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 min.

Pstrąg po balatońsku

Składniki:

Pstrąg po balatońsku

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg po balatońsku
Ryby odfiletować, umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 min. Podsmażyć na margarynie drobno posiekane cebule i pieczarki. Dodać obie papryki i dusić parę minut, po czym wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Przygotowanym sosem polać ryby i dusić je 20 min. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.

Tagi:

pstrąg