Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pstrąg w ostrym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrągi podawać z ryżem na sypko.

Pstrąg w ostrym sosie

Składniki:

Pstrąg w ostrym sosie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w ostrym sosie
Pstrągi sprawić, umyć, osączyć w papierowym ręcznikiem.
Czosnek obrać, podzielić na ząbki i zmiażdżyć w prasce, połączyć z solą i sosem sojowym (100ml) i natrzeć pstrągi. Włożyć ryby do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, wstawić do piekarnika i piec przez 40 minut. W rondelku roztopić masło, dodać sok z cytryny i resztę sosu sojowego i mieloną papryką. Po 15 minutach pieczenia, polać ryby tym sosem. Pstrągi można polewać kilka razy.

Tagi:

sosy pstrąg