Sposób przygotowania:
Pstrąg w ostrym sosie
Pstrągi sprawić, umyć, osączyć w papierowym ręcznikiem.
Czosnek obrać, podzielić na ząbki i zmiażdżyć w prasce, połączyć z solą i sosem sojowym (100ml) i natrzeć pstrągi. Włożyć ryby do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, wstawić do piekarnika i piec przez 40 minut. W rondelku roztopić masło, dodać sok z cytryny i resztę sosu sojowego i mieloną papryką. Po 15 minutach pieczenia, polać ryby tym sosem. Pstrągi można polewać kilka razy.
Czosnek obrać, podzielić na ząbki i zmiażdżyć w prasce, połączyć z solą i sosem sojowym (100ml) i natrzeć pstrągi. Włożyć ryby do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, wstawić do piekarnika i piec przez 40 minut. W rondelku roztopić masło, dodać sok z cytryny i resztę sosu sojowego i mieloną papryką. Po 15 minutach pieczenia, polać ryby tym sosem. Pstrągi można polewać kilka razy.