lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pstrąg w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pstrąg w estragonie i szałwi:) Bardzo aromatyczny

Pstrąg w ziołach

Składniki:

Pstrąg w ziołach

 

  • 4 małe pstrągi
  • 2 małe cebule
  • cytryna
  • 5 dag masła
  • kieliszek białego wina
  • natka pietruszki
  • 2 gałązki estragonu
  • 4 listki szałwi
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w ziołach
Rybę oczyść,spraw (głowę odetnij i usuń kręgosłup wraz z ośćmi).Skrop sokiem z cytryny i wstaw do lodówki.Cebulę uduś na masełku,dodaj rybę i pieprz.Dorzuć do tego połowę ziół a resztą masła skrop rybę i polej ją winem.Wstaw potrawe do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut nastepnie dodaj jeszcze trochę ziół i dopraw do smaku sokiem z cytryny.Gdy ryba będzie gotowa podawaj ją np z ziemniakami lub ryżem.

Tagi:

pstrąg